Om

Ida Görsch, musikdramatisk scenkonstnär.
sångerska, kompositör, pedagog, regissör, koreograf, musikalartist, skådespelare, dramatiker

Jag har haft den stora glädjen att få vara kreativt och konstnärligt delaktig i många olika typer av projekt: Drivit skivbolag och släppt skivor med egen och andras musik, skrivit manus till och medverkat i musikteater för olika åldersgrupper, spelat min musik på duo, med band och med Gaiakvartetten, spelat roller i allt från rysk dokumentär dockteater till barockopera och storslagen show med Galenskaparna och After Shave, lärt mig tala franska och gjort ett franskt konsertprogram och skrivit en magisteruppsats i musikvetenskap där jag specialiserat mig på hur musik och ljud påverkar personer med stressrelaterad ohälsa och tagit en Konstnärlig master i musikdramatik på Högskolan för scen och Musik i Göteborg.

Tack för att ni kommit till min hemsida och för att ni lyssnar på min musik, ser mina föreställningar och läser mina texter.  Allt det här vore ju ingenting utan er.

Varma hälsningar från
Ida

Ida & Simon
Jag träffade Simon första gången 1998 på Högskolan för scen och musik i Göteborg.  Första skoldagen kom han helt sonika fram till mig och frågade om vi kunde vara kompisar. Det skulle vi absolut vara och det har vi fortsatt vara sedan dess!
Vår vänskap utvecklades snabbt till ett musikaliskt samarbete.  Till mina första två soloskivor skrev jag texterna och vi komponerade musiken tillsammans. Simon var producent för bägge dessa skivor och vi spelade in dem tillsammans med band och stråkkvartett.
De många spelningarna på duo under dessa år gav oss mersmak för det lilla formatet. Den tredje skivan som gavs ut med vår musik blev därför en akustisk duoskiva med namnet ” Ida & Simon”.
Vi fortsatte vårt duoprojekt Ida & Simon med att spela in och arrangera julmusik för klassisk gitarr och sång. Resultatet blev ”Julvisa” en julskiva med klassiska och nyskrivna julvisor på svenska i sparsmakade vackra arrangemang.
År 2011, 70 år efter Karin Boyes död hade vår musikteaterföreställning om hennes liv ” Ja, visst gör det ont” premiär på Palladium i Alingsås.  Här har vi låtit fler sidor av vår konstnärlighet och kreativitet få utlopp och vi agerar både musiker, kompositörer och skådespelare och jag har skrivit manus. Vi har spelat föreställningen för utsålda hus på Stadsteatern i Göteborg och gjort en lång turné med Kultur i Väst 2013.  Våren 2012 släpptes musiken till förställningen på cd.

Ida &  Simon håller även i workshops i röst och rörelse, körsång och låtskrivande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *